Såhär klimatkompenserar du för 4 medelsvenskar per år

Våra källor

Med TioTräd så hjälper du inte bara till att minska plastförbrukningen med att byta till en bambutandborste. Du hjälper även till att klimatkompensera för hela 4 medelsvenskar per år genom att plantera 60 träd på årsbasis. Nedan kan ni se våra källor som beräkningen har baserats på.

SVT skriver att medelsvensken släpper ut ca 11 ton koldioxid per år. Här räknar vi också in konsumtion av importerade varor och produktionen av dessa varor. Med andra ord räknar vi högt för att inte överdriva antalet medelsvenskar du kompenserar för.

Enligt Eden Reforestation Projects  överlever i snitt ca 80% av de träd som de planterar. Dessutom så sprider sig träden naturligt över tid, vilket vi valt att inte räkna in. Igen, så aktar vi oss för att överdriva din positiva påverkan.

Dessutom så måste vi förstå hur mycket ett enda träd kan absorbera under sin livstid. Enligt denna akademiska artikel så absorberar ett träd i genomsnitt ca 22 KG koldioxid per år. Det betyder att det tar ca 44 år för ett träd att absorbera 1 ton koldioxid.

Uträkningen

48 träd per år

(12 överlever inte)

1 ton per träd

(under levnadstid)

11 ton per medelsvensk

4.36 medelsvenskar

VÅRA SAMMARBETEN

Eden Reforestation Projects

TioTräd sammarbetar med organsisationen Eden Reforestation Projects. Genom denna organisation planterar vi träd med 80% överlevnadsgrad i Haiti, Indonesien, Nepal, Madagaskar, och Mozambique.