60.000 Kinesiska soldater ska plantera träd!

Helt fantastiskt!

Sophie TioTräd

Artikelförfattare
Sophie Wallmark

Dela

Inledningsvis är det viktigt att poängtera att Kina inte är det land som är den bästa förebilden för miljön, snarare tvärtom. Landets utsläpp är absolut inte hållbart och måste ändras drastiskt. Något som däremot är bra, är att Kina nu visar en omtanke kring klimatet och bidrar till initiativ med trädplantering. 

TioTräd är ett koncept för att minska plastförbrukning och avskogning. Hos oss kan du prenumerera på en klimatsmart tandborste och plantering av 10 träd varannan månad för endast 59 kronor.

Enligt The Guardian ska 60 000 Kinesiska soldater plantera träd, för att bekämpa föroreningar och öka landets skogstäckning. Målet är att öka landets skogstäckning från 21 procent av landets totala landmassa till 23 procent år 2020. Området där träd ska planteras, är ungefär lika stort som Irland. Det vill säga minst 134 000 kvadratkilometer träd ska planteras, i slutet av året. 

Ett steg i rätt riktning för klimatet – ett träd i taget!

Ett stort regement från armen, tillsammans med en del av landets polisstyrkor, har dragits tillbaka från sina tjänster på norra gränsen för att arbeta med icke-militära uppgifter inlandet.

Majoriteten av dessa kommer att sändas till Hebei-provinsen, som omger Peking. Området är känt för att vara en central faktor till producerandet av den ökända “smogen” som täcker huvudstaden.

Idén verkar vara populär bland medlemmar i militära forum så länge de kan behålla sina rangordningar. Förhoppningsvis kan denna idé sprida sig och fler länder ta efter detta initiativ! 

Dela

Kommentera